Digital Greece: Empowering Equality

Startups which will be part at Digital Greece: Empowering Equality

Meet The Teams

Nous4Health

H Nous4Health εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών για την προαγωγή της υγείας και τη συντήρησης της ευημερίας, με έμφαση στη δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και απαιτήσεις του τελικού χρήστη. Επιδιώκει την ενδυνάμωση ατόμων με χρόνια νοσήματα, την υποστήριξη ιατρικών αποφάσεων, καθώς και την ευαισθητοποίηση του ευρέος κοινού ως προς τα οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής. Το DRAGAMIS αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της εταιρείας και είναι ένα σοβαρό παιχνίδι, το οποίο, εκτός από τη διασκέδαση, στοχεύει: i) στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 ώστε να αυτοδιαχειρίζονται τη νόσο τους, ii) στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, και iii) στην προώθηση υγιεινού τρόπου ζωής εστιάζοντας στις διατροφικές συνήθειες και στη σωματική άσκηση. Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση η εξέλιξη της οποίας καθορίζεται από τις αποφάσεις που λαμβάνει ο χρήστης, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μοναδική εμπειρία.

AccessLab

Στην AccessLab αναπτύσσουμε μια πρωτότυπη εφαρμογή πλοήγησης στην πόλη για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να προσεγγίσει ένα προσβάσιμο σημείο ενδιαφέροντος μέσα από κατάλληλες ράμπες, πεζοδρόμια και διαβάσεις. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να δηλώσει κάποιο εμπόδιο που συναντά στη μετακίνησή του (https://webgis.accesslab.gr/). Πρόσθετα, αναζητούμε IoT λύσεις, εξετάζοντας την αξιοποίηση αισθητήρων για τον έλεγχο της παραβατικής στάθμευσης σε ράμπες και πεζοδρόμια.

ΑΓΩ

Το ΑΓΩ είναι ένα χαμηλού κόστους, εύκολο στη χρήση σύστημα Εικονικής και Επαυξημένης πραγματικότητας με το οποίο αλληλοεπιδρά ο χρήστης με όλο του το σώμα και όχι μόνο με χειριστήρια. Το ΑΓΩ χρησιμοποιείτε ως συμπληρωματικό εργαλείο για τους κλινικούς, αρχικά για να διαγνώσει το στάδιο της ψυχικής ασθένειας και στην πορεία να ενίσχυση την θεραπεία κάνοντας την ποιο αποτελεσματική. Επί του παρόντος εστιάζουμε στις διαταραχές άγχους.

Trimsignal

Η Trimsignal είναι μια εταιρία εκκίνησης που φιλοδοξεί να αξιοποιήσει μια πατενταρισμένη τεχνολογία ψηφιακού σχεδιασμού σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική που θα μπορούσε να αλλάξει τον υπάρχοντα σχεδιασμό χρονισμού στη βιομηχανία ημιαγωγών. Ο στόχος είναι η αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων απόδοσης των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων όπως είναι ένας επεξεργαστής, εφαρμόζοντας μία δυναμική τεχνική ενίσχυσης της συχνότητας λειτουργίας που μπορεί να φτάσει στο 40-60%. Οι επιχειρηματικοί στόχοι της Trimsignal επικεντρώνονται στην αγορά FPGA/ ASIC IP – Core και στην αγορά AWS cloud. Σε αυτή την κατεύθυνση η Trimsignal βρίσκεται σε επαφή με κορυφαίες εταιρείες της βιομηχανίας ημιαγωγών.

Vidavo

Η Vidavo αναπτύσσει και παρέχει ολοκληρωμένες τεχνολογικά προηγμένες, καινοτόμες λύσεις τηλεϊατρικής (e/m health), τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εδώ και 15 χρόνια.
Διαθέτει τεκμηριωμένα σημαντική εμπειρία στην υλοποίηση και παροχή υπηρεσιών απομακρυσμένης διαχείρισης ιατρικών δεδομένων, μέσω της υλοποίησης Ευρωπαϊκών έργων Τηλεϊατρικής αλλά και μέσω των συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους Φορείς Υγείας, Ιδιωτικές κλινικές, Δήμους, Νοσοκομεία, Γηροκομεία και Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Έχει διαμορφώσει μια σειρά έξυπνων λύσεων υγείας (cloud υγείας, mobile εφαρμογές για επαγγελματίες υγείας και τελικούς χρήστες, διαδικτυακά εργαλεία απομακρυσμένης διασύνδεσης κ.α.) με έμφαση στην πρόληψη αλλά και στην απομακρυσμένη διάγνωση, παρακολούθηση και αποκατάσταση τα οποία έχουν λάβει βραβεύσεις και διεθνείς αναγνωρίσεις. Το βασικό εμπορικό της προϊόν λέγεται Vida24 (αποτέλεσμα 15ετούς έρευνας, GDPR, CE, ISO, HL7 )

Brain

InsurTech Solutions

Ξέρατε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες, χάνουν 1 στους 4 πελάτες κατά την πρώτη πληρωμή ενός συμβολαίου υγείας, λόγω πολύπλοκων διαδικασιών;
Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την έκδοση ενός συμβολαίου υγείας είναι αρκετά χρονοβόρες, μπορεί να διαρκέσουν 6 έως 30 ημέρες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 1 στους 4 πελάτες να αλλάζουν γνώμη στο μεσοδιάστημα και να μην πραγματοποιείται η πώληση.
Η Brain InsurTech παρέχει εξυπνότερη τεχνολογία για ασφαλιστικές εταιρείες, βοηθώντας τες να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων και να καταλάβουν το κοινό τους σε βαθύτερο επίπεδο, δημιουργώντας προϊόντα υγείας, προσβάσιμα σε μεγαλύτερη κλίμακα ανθρώπων.
Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό μας, η Brain InsurTech επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητα των πωλήσεων και οι λύσεις μας μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν ακόμη και με legacy συστήματα ασφαλιστικών εταιρειών.

Weddin

Το Weddin είναι μία καινοτόμα Πλατφόρμα Οργάνωσης Γάμου. Πρόκειται για έναν ψηφιακό βοηθό που βοηθά τα ζευγάρια να οργανώσουν το γάμο τους στην Ελλάδα, από όπου και να βρίσκονται.
Χρησιμοποιώντας το Weddin δωρεάν, το ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει από το μηδέν τη δική του checklist για το γάμο του, να φτιάξει λίστα καλεσμένων, να υπολογίσει το budget του, να καταγράψει τα έξοδα του, καθώς και να βρει υπηρεσίες γάμου από τους πλέον αξιόπιστους και επιλεγμένους επαγγελματίες γάμου. Στην ουσία πρόκειται για ενα personalized tool για το γάμο.

StoFerno

Η Stoferno.gr είναι μια πλατφόρμα άμεσου delivery προϊόντων κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα, που αξιοποιεί ένα δίκτυο από ανεξάρτητους/crowd-sourced διανομείς. Οι χρήστες της Stoferno.gr έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν από τοπικές επιχειρήσεις όπως, ψιλικατζίδικα, φαρμακεία, εστιατόρια, ανθοπωλεία, κάβες, pet shops κ.α.

Η Stoferno.gr ενισχύει την ανάπτυξη των καταστημάτων, δημιουργεί θέσεις εργασίας για τον καθημερινό πολίτη και διαμεσολαβεί τις ανάγκες του κοινού, με το μοντέλο της Κοινής Οικονομίας!

The Happy Art

To TheHappyArt είναι ένας ευρωπαικός μη κερδοσκοπικός φορέας, ο οποίος κύριο στόχο έχει να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες πρόσβασης και εξυπηρέτησης για ατόμα στο φάσμα του Αυτισμού, σε χώρους ψυχαγωγίας και χώρους καθημερινών δραστηριοτήτων. Απο τα μεγαλύτερα επιτεύγματα είναι η καθιέρωση το 2017 των αισθητηριακών προσβάσιμων κινηματογραφικών προβολών σε μεγάλες αλυσίδες κινηματογράφων καθώς και η πραγματοποίηση κατάλληλα προσαρμοσμένων θεατρικών παραστάσεων. Αποτέλεσμα του έργου του είναι οι οικογένειες καθώς και τα ίδια τα ΑμεΑ να αποκτήσουν την δυνατότητα να βιώσουν όλα όσα έχει ο κόσμος να τους προσφέρει, απο την ψυχαγωγία έως την πρόσβαση σε καθημερινές υπηρεσίες. Η ομάδα αποτελείται απο εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ψυχολόγους καθώς και άτομα απο διαφορετικό γνωστικό υπόβαθρο που όλοι μαζί συνθέτουν μια ομάδα ικανή να επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή κουλτούρας ως προς την προσέγγιση και εξυπηρέτηση ΑμεΑ στην Ελλάδα.